ascinerende atmosfære og mange unike opplevelser som du ikke vil gå glipp av. Så neste gang du befinner deg i Malaga på en søndag, ta turen ut og dykk ned i byens historie. Du vil ikke bli skuffet!

Utforsk Malagas historiske skatter: En guidet tur på søndag

Hei, kjære lesere! I dag ønsker jeg å dele med dere en fantastisk måte å tilbringe en søndag i Malaga, nemlig ved å utforske byens rike historie. Malaga har en lang og fascinerende fortid som strekker seg tilbake til fønikerne, romerne og maurerne. I dette innlegget vil jeg gi deg en guidet tur gjennom noen av byens mest bemerkelsesverdige historiske steder.

Vår første stopp er Alcazaba, et imponerende maurisk festningsverk som stammer fra det 11. århundre. Denne godt bevarte festningen ligger på en høyde med utsikt over byen og er omgitt av frodige hager og fortryllende gårdsplasser. Et besøk til Alcazaba gir deg en følelse av hvordan livet var i Malaga under den muslimske perioden, samt fantastiske panoramautsikter over byen og havet.

Rett nedenfor Alcazaba finner vi det romerske teatret, som ble bygget i det 1. århundre e.Kr. Dette er det eldste monumentet i Malaga og har blitt restaurert for å bevare dets opprinnelige skjønnhet. I dag kan du oppleve kulturelle arrangementer og forestillinger her i løpet av sommermånedene.

Vår neste destinasjon er Gibralfaro, en annen imponerende festning som ligger på en høyde med panoramautsikt over byen. Gibralfaro ble bygget av maurerne i det 14. århundre for å beskytte Alcazaba og byen. Ta en spasertur opp den bratte stien som fører til festningen, og belønn deg selv med en fantastisk utsikt over Malaga og dens omgivelser.

Etter å ha utforsket disse historiske stedene, anbefaler jeg å besøke noen av Malagas museer for å lære mer om byens historie og kultur. Picasso-museet, som ligger i Palacio de Buenavista, er dedikert til byens mest kjente sønn, Pablo Picasso, og huser en imponerende samling av hans kunstverk. Det nærliggende Carmen Thyssen-museet har en stor samling av spansk kunst fra det 19. og 20. århundre, inkludert verk av malere som Sorolla og Zurbarán.

Til slutt, hvorfor ikke avslutte din historiske søndag med en tur gjennom Malagas gamleby, med sine sjarmerende brosteinsbelagte gater og vakre torg? Besøk Plaza de la Merced, hvor du kan se Picassos fødested, og fortsett til den imponerende katedralen i Malaga, kjent som «La Manquita» på grunn av sitt ufullstendige sørtårn.

Jeg håper dette innlegget har inspirert deg til å tilbringe en søndag med å utforske Malagas historiske skatter. Byens rike fortid gir en ascinerende atmosfære og mange unike opplevelser som du ikke vil gå glipp av. Så neste gang du befinner deg i Malaga på en søndag, ta turen ut og dykk ned i byens historie. Du vil ikke bli skuffet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

📩 Få tips, nyheter og jobbtilbud fra Spania på epost!

Ved påmelding aksepterer du mottak av nyheter og jobbtilbud.
Du kan melde deg av når som helst.