Finn ledige stillinger på Norsk i Spania

Hvordan er det å bo på Spanias solkyst?

sunrise, nerja, malaga-1233921.jpg

Bilde Kilde: UNSPLASH

Spanias Costa del Sol er en av Europas vakreste turistmål med sine palmekantede sandstrender, vannveier og rolige viker. Men det er ikke bare laget for turister: områdets solrike klima, trygt miljø og europeiske forhold gjør det også til et flott sted å bo. Spania har noe av det beste solskinnet i verden, og det er derfor mange elsker å bo nede ved kysten. Dette er noen av fordelene du vil finne hvis du flytter til Spanias Costa del Sol:

Hvor ligger Spanias Costa del Sol?

Spanias Costa del Sol ligger under landets sørkyst i regionen Andalusia. Området strekker seg faktisk så nære som mulig til den marokkanske grensen (30Min med hurtig ferge), noe som gjør det til en av Europas mest kulturrike steder. Det beste været på Costa del Sol oppstår i januar og februar, når området mottar et gjennomsnitt på rundt 14 timer med sollys hver dag og gradene går opp mot 21 grader på ettermiddagen. Juli og august er de varmeste månedene i området med temperaturer som ofte overstiger 40 °C. I vintermånedene fra november til februar gjør milde temperaturer og kortere dagslys området til et ideelt sted å nyte en tur på stranden eller jule- og nyttårsferien.

Levekostnader på Costa del Sol

Spanias Costa del Sol er fremdeles en av Europas beste steder å bo, I tillegg er levekostnadene i området mye lavere enn i andre populære middelhavsdestinasjoner, som Portofino (Italia) Nice (Frankrike) eller Santorini (Hellas). Dette betyr at du kan nyte en høy livskvalitet uten å måtte bruke en formue. Faktisk kan du leve for så lite som €1300 (13000NOK) i måneden, takket være områdets lavere levekostnader enn gjennomsnittet. Med lave transportkostnader og en overflod av utendørsaktiviteter og kulturelle arrangementer, trenger du ikke å bruke en formue på streaming tjenester og andre materialistiske ting og tang, her skal du nyte av livets gaver. Du kan også spare penger ved å bo i en liten spansk by og unngå de høye levekostnadene i en stor kystby, som Marbella eller San Pedro.

Hvorfor flytte til Costa del Sol i Spania?

Det er mange grunner til å flytte til Costa del Sol i Spania, inkludert områdets fantastiske natur, livskvalitet og lavere levekostnader enn gjennomsnittet. Imidlertid har regionen også en rekke unike fordeler som gjør det til et ettertraktet sted å bo. Costa del Sol er for eksempel et av Europas beste områder for pensjonister. Områdets solskinn og milde klima, sammen med den sentrale beliggenheten i Europa, gjør det til et av de beste stedene å finne seg til rette i en mer avslappet livsstil etter et travelt arbeidsliv. Levekostnadene på Costa del Sol er også lavere enn i mange andre deler av Europa, noe som gjør det til et utmerket alternativ for ‘expats’ som ønsker å spare penger, du får rett og slett mer igjen for din pensjon. Du kan også glede deg over lave skatter og levekostnader hvis du er en førstegangskjøper eller ønsker å kjøpe din første eiendom, siden spansk eiendom er billigere enn mange andre europeiske lender.

De beste tingene å se og gjøre på Costa del Sol

Costa del Sol har noe av det mest fantastiske og fotogene landskapet i Europa. Områdets landskap domineres av fjellkjeden Sierra Nevada, som strekker seg langs regionens nordlige kant. Utenfor disse fjellkjedene finner du kysten strødd med tusenvis av middelhavsstrender. Det finnes også flere severdigheter som – Granadas Alhambra – Rondas arkitektur – Museum – Borger – Slott – Små landsbyer – Aktiviteter fra fjellvandring, klatring i trær, firhjulingsafari, jetski og alt mulig mellom himmel og jord. Det beste med å bo på Costa del Sol er at du kan nyte den rolige og avslappende livsstilen som følger med samt er ett resultat av det fantastiske klima.

De beste spanskkursene for de som flytter til Costa del Sol

Hvis du tenker på å flytte til Spanias Costa del Sol, må du lære deg litt spansk. Området er hjemsted for noen av verdens beste, hvorav mange tilbyr spanske språkkurs for internasjonale studenter. Universitetet i Granada, for eksempel, har et av verdens beste spanske programmer og rangerer høyt i QS World University Rankings. Universitetet tilbyr også spanskkurs for personer som ikke har morsmål, noe som betyr at du kan lære språket raskt og effektivt.

Det finnes også en rekke private språkkurs anpasset nordmenn, vi kan tipse om flere ulike.

Konklusjon

Costa del Sol er et av de vakreste stedene i verden, og det er også et ideelt sted å bo. Dette er fordi det er et av de mest solrike stedene i Europa, det er nært Middelhavet og det har et mildt kystklima. Hvis du ønsker å bo i området, vil du oppdage at levekostnadene er lavere enn i mange andre deler av Europa, og du kan nyte en høy livskvalitet uten å måtte bruke en formue.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

📩 Få tips, nyheter og jobbtilbud fra Spania på epost!

Ved påmelding aksepterer du mottak av nyheter og jobbtilbud.
Du kan melde deg av når som helst.