Happy young couple cheering with champagne and eating fruits on sail boat in summer vacation

Hvordan er det å bo i Málaga og litt om jobb i Málaga.

Málaga er en storby med sjarmen til en småby

Med 600 000 innbyggere og bysentrum for mer enn 1 million innbyggere og et ukjent stort antall turister, er Málaga en storby og den 5 største byen i Spania. Vi skjønner godt hvorfor så mange ønsker en jobb i malaga:

Byen er i vekst og har planer om å bli europas silicon valley (med strand) Men byen har fremdeles sjarmen til en småby, så her er det noe for alle.

Byen byr også på et sprudlende uteliv, gode shoppingmuligheter, kulturelle begivenheter og vakre synsinntrykk. Kombinasjonen av strand- og byliv er uslåelig.

Málaga har et stabilt klima med over 320 soldager i året, på vinteren er ofte temperaturen over 20 grader på dagtid

Levekostnader er under 50% av det de er i Norge, så her kan man leve godt!

Når det kommer til å finne jobb i malaga finnes det mange muligheter for norsktalende personer, blant annet direkte hos oss (se ledige stillinger her )eller i vår hovedtjeneste norwegian.work

Du kan selvsagt også kontakte oss! men nok om det! – Her gir vi deg 5 gode grunner til nettopp å velge Málaga!

1. Utelivet i Málaga By:

uteliv etter jobb i malaga

Utelivet i Málaga begynner rundt midnatt.

Du begynner å forstå hvorfor byfolk tar siesta i Spania, når solen står opp er det fortsatt et yrende liv I sentrum. Utelivet i Málaga begynner rundt midnatt. Trikset er å starte med tapas og vennlig prat før du finner den neste baren. 

– Det er mange som er åpne hele natten – og til slutt åpner nattklubbene rundt klokken 02.00 og er åpent til tidlig morgen.

2. Matkulturen i Málaga

Málaga tilbyr et stort utvalg av restauranter og tapasbarer som tilbyr fantastisk sjømat og fristende middelhavsmat samt andre spisesteder som spesialiserer seg på tradisjonelle og internasjonale retter. 

For de som leter etter en skikkelig godbit, tilbyr restauranten Jose Carlos Garcia, Michelin-stjerners ved havnen. Fersk sjømat med minneverdig utsikt og utmerket service. I tillegg til restauranter kan Málaga også skilte med hundrevis av fine kafeer med enestående kaker og bakverk verdt å ta prøve på.

vin på en lørdag med tapas

3. Strendene i Malaga:

stranden rett borti solkysten

Mens vi er inne på livet ved sjøen, kan du være interessert i å vite at Málaga er hjemmet til en håndfull strender. 

Om varmen blir for intens er det hyggelig å vite at bystranda Playa de la Málagueta som er en av de beste bystrendene i Spania, den lange sandstranden er tilgjengelig til fots fra de fleste deler av Málaga. Her finner man mange strandrestauranter som også kalles Chriniguitos og barer som server alt fra iskald pils til piña colada.

 Busstjenester kjører til strendene litt lenger ute ,det er ikke uvanlig å se joggere, skatere og syklister farte langs den lange strandpromenaden fra morgen til kveld.

solsenger på stranden, hva med stranda etter jobb i malaga

Bystranda Playa de la Málagueta som er en av de beste bystrendene i Spania her kommer vi ofte etter jobb for å nye av noen timer med sol og malagas fantastiske hav.
 

4. Festivaler i Malaga:

Det er ikke bare jobbing i malaga, Spanjoler elsker å feste, og de fleste månedene pågår det en eller annen festival i Málaga. Enten en religiøs festival eller bare en spesiell begivenhet, Málaga vet hvordan de besøkende skal føle seg velkomne på disse festiviteter.

Et par måneder etter feiringen rundt nyttår kommer Fiestas de Carnaval, som finner sted i løpet av de 30 dagene frem til den kristne perioden fasten før påske. Festivalen inkluderer et bredt utvalg av festlige aktiviteter, inkludert en parade av folk kledd i forseggjorte kostymer, boder som selger tradisjonelle keramikkvarer og flamencodansere.

feria stemning med pynt i gaten

Bilde: Feria stemning med pynt i gaten

Lokalbefolkningen konkurrerer i konkurranser som Carnival Singing Contest og Queen of the Carnival-konkurransen, mens barn blir involvert i byens fancy dress-konkurranse. Rundt påske eksploderer byen igjen til handling med Semana Santa-festivalen rundt Holy Week. 

Processjoner finner sted rundt Malaga og malerier og skikkelser av Kristus blir ført gjennom gatene på dekorerte troner. Bokelskere koser seg med Malaga Feria del Libro, eller bokmessen, som blir holdt i juni, mens byens filmfestival i løpet av den samme måneden vil gi mange spanske filmtips for filmelskere.

Feria byr på alt fra spennende mat opplevelser til adrenalinfylte karusell opplevelser

Feria byr på alt fra spennende mat opplevelser til adrenalinfylte karusell opplevelser.

Málaga-messen (Feria de Málaga) finner sted i august. Det er byens største sommerfestival og inneholder et spektakulært fyrverkeri, samt ti dager med fester og moro. September har med seg Dia de la Victoria-festivalen, med en tale fra en lokal kjendis pluss en parade, deretter flere parader i oktober for Dia del Hispanidad. 

Allehelgensdag faller i november, da ser desember alle de vanlige julefeiringene, pluss Fiesta-ordføreren de Verdiales – en dag og natt med festligheter og fester for å feire Spanias tilsvarende April Fool’s Day.

 

5. Andre ting å gjøre i Malaga og kultur:

liten landsby, helgplaner i malaga?

Spania byr på hundretalls vakre småbyer ved sjøen.

Foruten Picasso fødested, mangfold med museum, og skattene i bakken på Alcazaba og Gibralfaro slott, har Malaga en håndfull andre attraksjoner som er verdt å besøke. 

Katedralen er et fantastisk eksempel på storhet fra renessansen, i likhet med mange av de eldgamle palassene som nå huser museer. Vandre rundt i det historiske jødiske kvarteret i byen, ta en bit av noe deilig mat i det sentrale markedet eller den travle og moderne havnen i Málaga har massevis av aktiviteter både på land og strand.

mercado de ataranzanas et sted der de utfører jobb i spania

Mercado Central de Atarazanas.

Rundt Málaga ligger det mange småbyer, landsbyer og turområder som er helt fantastiske.

Shopping i malaga:
Shoppingentusiaster kan ta turen til byens internasjonale kjeder, kjøpesentre og uvanlige butikker. For den luksuriøse enden av markedet er Marqués de Larios street et moteparadis for etikettelskere. 

Det er mange små gater og torg med butikker som du kan utforske i nærområdet, pluss velsmakende kafeer og barer når ømme føtter signaliserer behovet for en pause.

jobber man i spania så kan man shoppe i spania Shopping i verdensklasse finner man i nyoppussede Centro Larios eller i Calle Larios.

Shopping i verdensklasse finner man i nyoppussede Centro Larios eller i Calle Larios, elelr hvorfor ikke leie bil/ta bussen til Myramar i fuengirola eller La Cañada?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

📩 Få tips, nyheter og jobbtilbud fra Spania på epost!

Ved påmelding aksepterer du mottak av nyheter og jobbtilbud.
Du kan melde deg av når som helst.