bolig i spania jobb i malaga 5 tips for deg som søker bolig

Bolig i Spania – 5+ tips for å finne den perfekte boligen i Spania.

Er du på boligjakt i Spania?

De fleste som flytter til Spania for å bo, bor først på hotell eller Airbnb for å teste et område/boligtype før de tar en permanent beslutning. Det anbefales å prøve seg frem da kvaliteten på boliger i Spania, spesielt i Málaga , kan variere. Å finne bolig i Spania kan være utfordrende, men Jobb i Spania har laget en guide med 5 tips for å gi deg de beste mulighetene som leietaker.

Våre Tips for å finne leiebolig i Spania for nordmenn:

Det er viktig å merke seg at standarden på interiør i Spania kan skille seg mye fra Norden. For å få et interiør nær skandinavisk stil må du forvente å betale litt mer. Spania har fortsatt mange som foretrekker den klassiske spanske interiør stilen, med mørkt tre, marmorfliser og granitt i ulike farger. Men, en ny generasjon med inspirasjon fra skandinavisk stil (lyst tre, enkle møbler og kontrasterte farger som gult, oransje og grønt) og unike fliser er også på vei opp. Uansett dine preferanser, vil du finne noe som passer både stil og budsjett.

Når du søker etter en bolig i Spania, bør du se etter følgende:

 • »Estilo escandinavo» det betyr Skandinavisk stil, dette begrepet har de fleste meglerne i Spania hørt og det betyr at det ser moderne ut uten mørke tremøbler og fargerike rom,
 • Moderno – Det spanske ordet for moderne, dette blir svært relativt men for de fleste betyr det at boligen er innenfor en 10 års ramme designmessig.
 • Terassa = terasse
 • Balcón = balkong
 • Cocina americana = åpent kjøkken / kjøkken+stue kombo
 • Piscina = svømmebasseng (svært sjeldent i malaga centro men havet finns!)
 • Jardin(es) = hage
 • Ascensor = Heis
 • Baño = Bad
 • Moderno = Moderne
 • Larga temporada = Langtidsleie

Hvor finner man en bolig i spania/Hvilken kanaler?

Her domineres ikke landet av en tjeneste som f.eks. FINN, i Spania finnes det flere ulike kanaler både på nett og mer tradisjonelt direkte fra meglerkontor, om du ønsker å dele bolig med noen finnes det flere grupper for nordmenn i Spania, blant annet vår gruppe, det går helt fin å spørre der, under finner du en liste med de vanligste boligsøk kanalene:

 1. Fotocasa – Best, flest boliger, beste systemet, kun på spansk (eller med google translate) >> https://www.fotocasa.es/es/
 2. Idealista – Finnes på Norsk >> https://www.idealista.com/no/
 3. Pisos >> https://www.pisos.com/
 4. Yaencontre >> https://www.yaencontre.com/
 5. Globaliza >> https://www.globaliza.com/
 6. Facebook grupper / lokale meglere

#5 Vanlige fallgruver for nordmenn som leier bolig i Spania:

Det er viktig å være oppmerksom når du leter etter bolig i Spania. Selv om det ikke er mer sannsynlig at du blir lurt enn i andre land, kan det være en utfordring hvis du ikke er kjent med språket og reglene. Derfor anbefales det å være på vakt og undersøke alle tilbud og avtaler nøye før du signerer noe. Du bør også være klar over de lokale reglene og bestemmelsene når det gjelder leie av boliger og hus, og søke råd fra en profesjonell dersom du er i tvil. På denne måten kan du være trygg på at du får en god og sikker boligløsning i Spania.

1. At du Betaler for mye depositum

et er viktig å være oppmerksom på at noen utleiere i Spania kan kreve et høyt depositum på 4 måneders leie, på grunn av dårlig erfaring med ferieturister. Dette er ikke en regel i Spania og kan utfordres. Det anbefales å ha en tolk eller en advokat til stede under kontrakt skriving for å sikre at du får en skriftlig kontrakt og bevis på innbetalt depositum. Unngå fallgruve #1, som er å betale depositum uten bevis, da det kan føre til at du ikke får tilbake pengene dine. Vær smart og sørg for å få en gyldig kvittering.

Du bør også kontrollere boligen før du signerer, i tilfelle det er noe som bør utbedrer eller er ødelagt før du flytter in.

2. for høye strømregninger

Det er viktig å være forsiktig når du leter etter en bolig i Spania, da det kan finnes uetiske personer som vil utnytte deg og dine penger. En av de største fallgruvene er å betale strømmen til naboen i tillegg til sin egen. Strømpriser i Spania er høye, så det kan være kostbart hvis du blir lurt på denne måten.

For å unngå å bli lurt, anbefales det å følge disse 5 tipsene før du skriver kontrakt på din bolig:

 1. Be om å se strømregninger for et helt år med kilowattpriser, forbruk og info om hvor mange som har bodd i boligen.
 2. Sjekk om det er flere nærstående til boligeieren i huset.
 3. Sørg for at du har en egen strømmåler i leiligheten med måler.
 4. Hør med tidligere leietakere om du kan kontakte dem.
 5. Få en skriftlig uttalelse fra megler eller boligeier om strømpriser før du signerer noe.

Ved å følge disse tipsene kan du spare deg for både penger og hodebry når du leter etter en bolig i Spania. Det er viktig å være på vakt for å unngå å bli lurt av uetiske personer.

Det er viktig å være forberedt på «worst case» scenario når man leter etter en bolig i Spania. Dette gir deg muligheten til å unngå å lære leksa på en hard måte, ved å være bevisst på potensielle utfordringer. Flertallet av befolkningen i Spania er vennlige og hjelpsomme mennesker, men det er viktig å være forberedt for å sikre en problemfri prosess. Lykke til med å finne din drømmebolig i Spania!

Andre generelle tips rundt strømforbruk for å spare penger (Oppdatert 01.07.2022)

I Spania er strømpriser høye, nådde til 0,42 €/kWh i visse tidspunkter på dagen. For eksempel, å se TV om kvelden kan koste 2,32 € per time, eller nesten 70 € per måned. Derfor er det viktig å vite hvordan man kan spare på strømforbruket. Her er 5 tips for å redusere strømutgiftene i Spania:

 1. Slå av apparater som ikke brukes, som TVen i bakgrunnen mens du bruker mobilen.
 2. Slå av lys i rommene du ikke befinner deg i.
 3. Fyll kjøleskapet og fryseren for å redusere strømforbruket. Spiser du ofte ute, kan du fylle kjøleskapet med vannflasker.
 4. Invester i LED-lyspærer som sparer opptil 82% energi sammenlignet med standard lyspærer. Du vil tjene inn kostnaden for LED-lyspærene på kort tid.
 5. Bruk strøm når den er billigst, for eksempel vask klær på dagen med en delay-timer. Sjekk dagens strømpriser på nettstedet tarifaluzhora.es. LED-lyspærer bruker kun 18% av energien sammenlignet med standard lyspærer og en fjerdedel av halogenlamper.

Følg disse tipsene for å spare penger på strømutgiftene i Spania.

3. Fukt og isolering

Når du vurderer å leie en bolig i Spania, er det viktig å være oppmerksom på en rekke faktorer. Mange boliger er bygget raskt for å møte etterspørselen etter turisme, men dette kan føre til en rekke utfordringer. På vinteren bør du være på vakt for tegn på mugg og fuktighet, som en ubehagelig lukt av mugg eller klor og fukt spor i vegger og tak. Du bør også være oppmerksom på om det oppleves kaldt inne i boligen, da dette kan føre til høye oppvarmings utgifter.

På sommeren bør du se etter tegn på mugg, fuktighet og insekter, som krøllede eller boblete vegger, tørre flekker på veggene og tegn på insekter. Hvis du opplever en forferdelig varme i boligen, kan dette være et tegn på dårlig isolering, fuktighet eller høye strømutgifter. Hold deg unna boliger med disse tegnene for å unngå helseproblemer og dårlig trivsel.

BONUS: PRO TIPS – VISNING I SPANIA:

Ved visning av en bolig i Spania, er det viktig å være granskende for å unngå uønskede overraskelser. Bank lett i veggene for å sjekke isolering, åpne skap og sjekk under vasker, gå rundt og lukt på alt, og spør om å se taket (dersom det finnes en takterrasse).

Vær ikke redd for å be om reparasjoner, som regel vil huseier være villig til å fikse eventuelle feil som en del av leieavtalen. Noter eventuelle feil på kontrakten, og sjekk at ting som vaskemaskin fungerer, da selv apparater som har med vann å gjøre kan føre til fuktproblemer.

4. Miljø, beliggenhet og støy

Når du vurderer å leie en bolig i Spania, er det viktig å være oppmerksom på hvordan sesonger kan påvirke livskvaliteten. Malaga har ikke den typiske grå vær som Norge, men miljøet vil forandre seg basert på sesong. En bolig i et rolig område kan være mitt i en festområde om sommeren, mens under påsken og andre tider kan det være en korpsgade med non-stop musikk. Tradisjoner og kultur kan være interessante, men det er også viktig å tenke på hvordan dette påvirker din hverdag og søvnkvalitet.

Bolig i Spania tips: Det var sykt gøy å bo i Calle Larios helt påsken, feria (1 og 2), konsert nummer 350, jul, 3 konger dagen mm. kom.

Når du ser etter leiebolig i Spania, er det viktig å tenke på hvordan området vil påvirke livskvaliteten din. Her er noen ting å tenke på:

 • Festivitas: Er gaten «julete» eller stor og bred, kan det være en risiko for at korps med Jesus og Maria vil marsjere gjennom området.
 • Natteliv: Ser du på en nærliggende bar, restaurant eller diskotek, kan det være at det vil oppstå mer bråk, spesielt når de utvider åpningstider eller setter opp uteservering. Tenk på hvor soverommet ditt ligger i forhold til eventuelle støyproblemer.
 • Torget: Hvis du er i nærheten av et torg, kan det være en risiko for bråk og festing utenfor på natten.

Det er viktig å merke seg at mange festivaler og livlig byliv er en del av det spanske kulturen, men hvis du ønsker et mer rolig miljø, kan det være lurt å se etter leiligheter litt utenfor sentrum.

Belligenhet i forhold til transport:

Hvis du trenger å pendle, finnes det flere bussholdeplasser og togstasjoner i området. For å reise med toget er det optimalt å bo i områdene Centro Historico, SOHO, Ensanche eller Perchel Sur.

Det anbefales ikke å leie bil eller kjøpe bil hvis du skal bo i sentrum uten egen parkeringsplass. Det er få parkeringsplasser tilgjengelige, og parkeringshus kan være dyre.

For å unngå parkeringsproblemer anbefales det å bo i sentrum, kanskje i en rolig bakgate. Eie en sykkel er også en mulighet, men det finnes få sykkelparkeringsplasser. Du kan leie bil kun når du skal på utflukt til andre deler av Spania.

5. At Du Ikke Er Forberedt / »Streetwise»

For deg som skal samarbeide med oss og skal bo i Spania, vil vi gjerne hjelpe deg med å finne en bolig. Men hvis du vil prøve deg på egen hånd, anbefaler vi følgende:

 1. Få alt skriftlig og få oversettelse eller tid til å lese gjennom avtalen hvis du ikke forstår noe. Det er en fordel å finne en megler som snakker engelsk eller norsk.
 2. Kom forberedt med alt du trenger, som NIE, pass, bankkonto, fungerende telefon og jobbkontrakt.
 3. Ikke la deg bli stresset av press for å signere leiekontrakten. Les og forstå den nøye, og bruk våre tips til å finne feil og forbedringer. Få ned dette i kontrakten.
 4. Få en kvittering for depositum.
 5. Vær ikke redd for å kreve eller forhandle. Det verste som kan skje er at du får et nei.

Oppsummert, vi vil ikke gi inntrykket at det er en jungel å finne bolig i Spania. Tvert imot, Spania og spesielt Malaga er fantastiske steder med hyggelige mennesker som ønsker å hjelpe. Vi gir «worst case» råd for at dere skal slippe å lære dere leksa «the hard way». Lykke til med å finne drømmeboligen i Spania!

Jobb i Spania

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

📩 Få tips, nyheter og jobbtilbud fra Spania på epost!

Ved påmelding aksepterer du mottak av nyheter og jobbtilbud.
Du kan melde deg av når som helst.